Hartige Selder Wafeltjes

Op zoek naar een lekkere en originele lunch die toch ontzettend voedzaam is? Look no further, want ik heb hét recept voor jou! Deze hartige selderwafels met selderlofpesto zijn jouw ideale lunch partner-in-crime. Serveer met een tas soep of een frisse salade voor een volwaardige lunch.

Hartige Selder Wafeltjes

De wafeltjes zijn lekker gekruid met aroma's van komijn en karwijzaad, maar je kan eindeloos variëren met specerijen en kruiden naar keuze. Het wafelbeslag is dan weer op basis van kikkererwtenmeel én quinoameel, waardoor je een zeer vullend en voedzaam beslag krijgt boordevol goede proteïnen.

Ook met het groene selderlof gaan we aan de slag en maken we een frisse, groene pesto voor erbij.

Ingrediënten

  • 3 selderstengels (ongeveer 150 gram), in fijne ringen gesneden

  • 100gr kikkererwtenmeel

  • 50gr quinoameel

  • 50gr tarwelbloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl oregano

  • 1/2 tl chilipoeder

  • 1/2 tl venkelzaad of karwijzaad

  • flinke snuif zout

  • 50ml olijfolie

  • 100ml sojamelk

  • 100ml water

voor de selderlofpesto

  • handvol selderlof (de groene blaadjes van jouw selderstengel)
  • 2 el pijnboompitten
  • sap van 1/2 citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 el edelgistvlokken
  • peper en zout

Methode

  • Begin met de pesto: doe alle ingrediënten voor de pesto in een mixer en mix tot een gladde pesto en zet opzij.

  • Begin nu aan de wafeltjes. Doe de flinterdunne selder in een mengkom en roer er alle andere ingrediënten door en meng goed. Proef van het beslag en kruid bij met zout zodat het net zout genoeg is.

  • Warm jouw wafelijzer op voorhand goed op. Bak wafels van het beslag en bak deze 3 à 4 minuten afhankelijk van jouw wafelijzer. (Ik gebruik ongeveer 1,5 eetlepel beslag per wafel)

  • Serveer de wafeltjes met de selderpesto, wat olijfjes en vegan geitenkaas (optioneel) en een tas soep voor een volwaardige lunch.